Održana manifestacija ''Fudbal za sve''

Na fudbalskom igralištu u okviru Olimpijskog centra Zetra održana sportska manifestacija ''Fudbal za sve'' u organizaciji Škole fudbala Respekt i Specijalnog partnera OK BiH.

II Konferencija Jugoistočne Evrope u borilačkim vještinama i sportovima

U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH u petak, 19.05.2017 godine otvorena je II Konferencija ESP 2017 u organizaciji Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i OK BiH.

Projekat „Olimpijski stadion Asim Ferhatović – Hase“

Na inicijativu načelnika Općine Centar Sarajevo, gosp. Nedžada Ajnadžića, u utorak 16.05.2017. sazvan je sastanak u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine kojem su prisustvovali čelnici OK BiH, čelnici FK Sarajevo, kao i čelnici Atletskog saveza BiH.

Održana press konferencija škole fudbala „Respekt“

Škola fudbala „Respekt“ održala je press konferenciju u Olimpijskom komitetu BiH povodom sportske manifestacije „ Fudbal za sve“ (20.maj 2017.g. u 10,00 sati na novoizgrađenom igralištu na Zetri). Kao specijalni partner Olimpisjki komitet BiH je prepozna

U OKVIRU STUDIJSKOG PUTOVANJA GRUPA SA UNIVERZITETA FH KUFSTEIN POSJETILA OLIMPIJSKI MUZEJ U SARAJEVU

U okviru studijskog putovanja, studenti prve godine mastera Univerziteta Kufstein iz Kufsteina- Austrija, studijskog programa „ Menadžment kulturnih i sportskih događaja“, posjetili su Olimpijski muzej Sarajevo.

Miralem Pjanić u finalu Lige prvaka

Bh nogometaš i član torinskog Juventusa, Miralem Pjanić, igrat će u finalu ovogodišnje Lige prvaka

Akcija čišćenja OK BiH i „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je sa Udruženjem građana „Ruke“, Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo, te brojnim volonterima – učenicima osnovnih i srednjih škola, sproveo akciju čišćenja terena na području opštine Centar u sklopu projekt

Aleksandra Samardžić i Petar Zadro osvojili zlatne medalje na Europa Cup Sarajevo 2017

Bh judisti nastavili sa uspješnim rezultatima u 2017. godini

Sretno našim mladim sportistima na EYOF Gyor 2017

Od 23. do 29. jula 2017. godine, mađarski grad Győr biti će domaćin XIV Evropskog omladinskog olimpijskog festival (EYOF).