Predstavljanje bh.tima za Mediteranske igre na pijesku „Patras 2019“

Druge po redu Mediteranske igre na pijesku održat će se u grčkom gradu Patras u periodu od 25. do 31. augusta 2019. godine. U skladu sa programom Igara sportisti iz 26 zemalja će imati priliku da se nadmeću u sportovima: aquathlon, rukomet na pijesku, fud

Posjeta Olimpijskom muzeju u okviru održavanja „Kuma internacionalne sedmice arhitekture“

Danas, 14.08.2019, u okviru „Kuma internacionalne sedmice arhitekture“, Olimpijski muzej posjetili su međunarodni arhitekti i studenti arhitekture.

Mediteranske igre na pijesku Patras 2019

Druge po redu Mediteranske igre na pijesku održat će se u grčkom gradu Patras u periodu od 25. do 31. augusta 2019. godine.

Tri bronze na juniorskom Evropa kupu za BiH Judo tim

Još jedan uspjeh mladih Judo reprezentativaca koji su na Evropa kupu za juniore osvojili tri bronzane medalje u iznimno jakoj konkurenciji.

Sastanak OK BiH i Gorske službe spašavanja stanica Sarajevo

U prostorijama OK BiH upriličen je sastanak sa predstavnicima Gorske službe spašavanja stanica Sarajevo u cilju upoznavanja rada i djelovanja Olimpijskog komiteta BiH u vezi sa aktivnostima projekta Olimpijska borilišta i ekološki održivi razvoj 2019.

Svečano zatvoreno IX izdanje Sportskih igara mladih 2019

Svečano su zatvorene devete Sportske igre mladih 2019 koje Olimpijski komitet BiH podržava u svojstvu specijalnog partnera!

Finalisti Sportskih igara mladih 2019 u posjeti Olimpijskom muzeju

Finalisti Sportskih igara mladih 2019 u posjeti Olimpijskom muzeju.

Tri medalje na Evropskim univerzitetskim igrama za BiH judiste

Judisti Bosne i Hercegovine su na European University Combat Games u Zagrebu osvojili dvije zlatne i jednu bronzanu medalju.

Četiri medalje za BiH na Evropskom prvenstvu za mlade u bilijaru

Reprezentativci Bosne i Hercegovine osvojili su čak četiri medalje na Evropskom prvenstvu za mlade u bilijaru. Sanjin Pehlivanović i Faruk Terzić u juniorskoj (U 19) i Ajdin Piknjač u kadetskoj (U 17) kategoriji.