Odlazak BH reprezentativaca u brzom klizanju (short track) na takmičenje u Svijetskom kupu

Seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković i Nihad Bašić, uz podršku Saveza klizačkih sportova BiH i Olimpijskog komiteta BiH, u nedjelju 24.9.2017, putuju u Budimpeštu (Mađarska), gdje će od 28. septembra

5. Sjednica Zdravstvene komisije OK BiH

Zdravstvena komisija Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine održala je 5. sjednicu čija je osnovna tema bio projekat pripreme i organizacije Seminara sportske medicine.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine svečanom akademijom obilježava 25 godina postojanja

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine svečanom akademijom obilježava 25 godina postojanja. U okviru proslave će se promovisati knjiga „Olimpijski spomenar“ autora Branka Tomića, koju je izdao OK BiH.

Redovna sjednica Komisije za vrhunski sport OK BiH

Komisija za vrhunski sport Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine održala je 6. po redu sjednicu u utorak, 12.09.2017. godine.

X Međunarodni simpozij NTS 2017 - „Poduzetništvo i biznis u sportu“

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu već duži niz godina organizuje Međunarodni simpozij Nove tehnologije u sportu – NTS, koji tradicionalno okuplja eminentne stručnjake i predavače iz Evrope, regije i Bosne i Hercegovine.

Aktualizacija obnove Olimpijskog muzeja

U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine održan je prvi sastanak sa arhitektom projekta obnove i adaptacije Olimpijskog muzeja u Petrarkinoj ulici, akademikom Ivanom Štrausom i arhitektom Adnanom Pašićem.

Alpinisti iz BiH osvojili vrh Mont Blanca

Ekspedicija alpinista iz BiH, u kojoj je bio i potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH prof. dr. Izet Rađo, a predvođena vrhunskim alpinistom i maratoncem Tomislavom Cvitanušićem, osvojila je 4.810m visoku planinu Mont Blanc.

Razija Mujanović primljena u FIBA-inu Kuću slavnih

Olimpijski komitet BiH je sa radošću primio vijest da je proslavljena bh. košarkašica Razija Mujanović primljena u FIBA-inu Kuću slavnih.

Donacija umjetničkih dijela Olimpijskom muzeju

Donacija Sadka Hadžihasanovića