Preminuo Hasan Šišić predsjednik Sportskog Saveza grada Mostara

Sa velikom tugom i žaljenjem se opraštamo sa našim dragim prijateljem , velikim čovjekom i vrhunskim sportskim radnikom Hasanom Šišićem

Sjećanje na Mirzu Delibašića - Kinđeta

Na današnji dan, prije 17 godina, preminuo je najbolji sportista Bosne i Hercegovine svih vremena - Mirza Delibašić Kinđe.

Larisa Cerić - Najbolji sportista 2018. godine

U svečanom ambijentu Olimpijskog muzeja BiH i uz direktan TV prenos na FACE TV, 06.12.2018 godine je održana 8. po redu manifestacija ''Izbor sportiste godine'' u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Prijem prof.dr Branislava Crnogoraca i Larise Cerić u Olimpijskom komitetu BiH

U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH organizovan je prijem prof. dr Branislava Crnogorca, predsjednika Judo saveza BiH i naše najbolje judašice Larise Cerić, a povodom osvajanja 3. mjesta na Svjetskom judo prvenstvu u Baku-Azerbejdžan.

Taekwondo savez BiH u posjeti Olimpijskom komitetu BiH

Prof.dr Izet Rađo, potpredsjednik OK BIH i mr.sci Said Fazlagić, generalni sekretar OK BIH primili su predstavnike Taekwondo saveza BiH Samira Šarića, člana Izvršnog odbora i Damira Šunjića, generalnog sekretara u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH.

Džejla Makaš kadetska prvakinja Evrope, Petra Ždero i Ada Avdagić bronzane

Na Evropskom taekwondo kadetskom prvenstvu koji se od 29.11. do 02.12.2018 održava u Španskom gradu Marine d'or, Bosna i Hercegovina osvojila tri medalje.

PRIJEM DIPLOMATA U PROSTORIJAMA OLIMPIJSKOG KOMITETA BIH

EYOF 2019 i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, su u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH upriličili doručak diplomatskog kora u BiH.

Šefovi misija iz 46 evropskih zemalja posjetili Olimpijski komitet BiH

U okviru trodnevnog Seminara šefova misija koji se održava povodom organizacije EYOF-a “Sarajevo/Istočno Sarajevo 2019”, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine su posjetili šefovi misija iz 46 evropskih zemalja.

NTS 2018 „U susret Evropskom olimpijskom festivalu mladih EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo - Edukacija za volontere”.

U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine je 07. i 08. novembra 2018. godine održan simpozij NTS „U susret Evropskom olimpijskom festivalu mladih EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo - Edukacija za volontere”.