Mladen Plakalović nastupio u disciplini 15km slobodno/ski trčanje

Danas, 16. februara, u Alpensia Cross-Country Skiing Centru na Olimpijskim igrama u Pyeong Chang-u, nastupio je i Mladen Plakalović.

Tanja Karišik Košarac nastupala u diciplini 10km slobodno-ski trčanje

U Alpensia Cross-Country Skiing Centru, drugi nastup bh.olimpijaca zabilježila je Tanja Karišik Košarac koja je u disciplini 10km slobodno - ski trčanje, nastupila sa startnim brojem 71, jutros u 07:30h.

Elvedina Muzaferija imala svoj prvi nastup u PyeongChangu u disciplini veleslalom

Prvi nastup u našem timu zabilježila je Elvedina Muzaferija danas u 05:45h sati po našem vremenu.

Sarajevski osnovci posjetili Olimpijski muzej i uživali u druženju sa Groodvyem

Učenici osnovnih škola iz Sarajeva posjetili su danas, u sklopu obilježavanja 34. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu i priprema za evropsku omladinsku olimpijadu EYOF, Olimpijski muzej gdje im je pripremljen prigodan program.

Mirza Bašić osvojio prvu ATP titulu u karijeri

Bh. teniser Mirza Bašić u svom prvom ATP finalu prvi put u karijeri podigao je trofej pobjednika, nakon što je u Sofiji savladao Mariusa Copila.

SPEKTAKULARNO OTVORENE 23. ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE U PYEONGCHANGU

U PyeongChangu danas su svečano otvorene 23. zimske olimpijske igre koje će se u ovom gradu u Južnoj Koreji održavati od 9. do 25. februara, a gdje će boje Bosne i Hercegovine braniti u alpskom skijanju Elvedina Muzaferija koja će se takmičiti u svim disc

Prije 34 godine u Sarajevu počele 14. zimske olimpijske igre

Osmog februara 1984. godine na sarajevskom stadionu Koševo otvorene su 14. po redu Zimske olimpijske igre. U sljedećih deset dana, glavni grad BiH postao je centar svijeta i temelj svim budućim zimskim olimpijadama.

Podignuta zastava Bosne i Hercegovine u Olimpijskom selu u PyeongChangu

U prisustvu svih članova bh. olimpijskog tima PyeongChang 2018, u Olimpijskom selu je uz intoniranje državne himne BiH, svečano podignuta na jarbol zastava Bosne i Hercegovine.

Mizuno poklonio takmičarsku opremu bh. olimpijcima na ZOI PyeongChang 2018

Pored sportske svečane opreme koju je Olimpijski komitet BiH obezbijedio bh. olimpijskom timu za ZOI PyeongChang, u saradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom Olimpijski komitet BiH je obezbijedio i sportsku takmičarsku opremu renomiranog sportskog b