40 godina od istorijskog podviga KK Bosna

Na današnji dan, prije 40 godina, KK Bosna se popela na košarkaški tron Evrope.

Poziv za dostavljanje ponuda - usluge organizacije događaja

Poziv za dostavljanje tenderske dokumentacije za pružanje usluga organizacije javnih događaja u okviru realizacije IPA projekta ''ParaInspired!''

Akreditovanje novinara i fotoreportera za OI „Tokyo 2020“

Ovim putem želimo obavjestiti sve zainteresovane novinare i fotoreportere da je Organizacioni odbor Olimpijskih igara “Tokyo 2020” u saradnji sa MOK-om, ponudio Olimpijskom komitetu BiH mogućnost prijave novinara po broju za OI Tokyo.

ODRŽAN WORKSHOP ZA TRENETE U ORGANIZACIJI TENISKOG SAVEZA BIH

U Sarajevu je od 22. do 24. marta održan Workshop za teniske trenere u organizaciji Teniskog saveza BiH i ITF (International Tennis Federation) na temu "Prelazak iz juniorskog u profesionalni tenis". Predavač na Workshopu bio je slovenački profesor g.Aleš

Završen 1. seminar za demonstratore golfa.

Zajedničkom organizacijom, BH PGA, Golf Savez BiH i Olimpijskog komiteta BiH otpočeo je program školovanja budućih trenera u golfu koji će tokom 2019. godine nastaviti na obrazovanju ali i konkretnom radu sa najmlađim golferima.

MESUD PEZER U POSJETI OLIMPIJSKOM KOMITETU BIH

Olimpijski komitet BiH kao sportska institucija permanentno podržava vrhunski sport i sportiste, te je tim povodom potpredsjednik Olimpijskog komiteta prof.dr Izet Rađo ugostio našeg atletičara Mesuda Pezera.

Održan prvi sastanak partnera u Erasmus+ projektu SENTA

U Oslu je, 14.03. i 15.03.2019. godine, održan prvi sastanak predstavnika partnera u okviru realizacije Erasmus+ Sport projekta - SENTA

Predsjednik Evropske gimnastičke unije u posjeti Olimpijskom komitetu BiH

Dr Farid Gayibov, Predsjednik Evropske gimnastičke unije je danas posjetio Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, te ga je ovom prilikom ugostio mr.sci Said Fazlagić, generalni sekretar OK BiH.

Poruka OK BiH na zatvaranju EYOF 2019

Tokom sinoćnje Ceremonije svečanog zatvaranja EYOF 2019, prigodnim govorom se obratio potpredsjednik OK BiH prof. dr Izet Rađo.