Nedžad Husić osvojio bronzanu medalju u taekwondou na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Tunisu

Nekoliko zadnjih dana, nacionalna taekwondo selekcija Bosne i Hercegovine je boravila u tuniškom Hammametu koji je bio centar svjetskog taekwondo događaja, Prvenstva svijeta za juniore i kvalifikacija za Olimpijadu mladih. Naša selekcija, predvođena s

USPJEŠNO ZAVRŠEN JOŠ JEDAN MODUL ICECP PROGRAMA

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine je predstavljen projekat doc.dr. Amela Mekića u sklopu „International Coaching Enrichment Certification Programm” (ICECP) u saradnji sa Univerzitetom u Delawere-u sa naslovom „Long-term Athlete De

Mladi bh. fudbaleri plasirali se na Evropsko prvenstvo

Učešće na ovogodišnjem Evropskom fudbalskom prvenstvu u Engleskoj je obezbijedila i kadetska reprezentacija BiH.

Košarkaši Bosne Royal deklasirali bh. prvaka Igokeu

Košarkaši Bosne Royal deklasirali su aktuelnog prvaka BiH, ekipu Igokee iz Aleksandrovca s 91:66, u utakmici drugog kola Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine, koja je odigrana u dvorani 1 KSC Skenderija.

Mesud Pezer i Senahid Godinjak posjetili Olimpijski komitet BiH

Potpredsjednik OK BiH prof.dr Izet Rađo i generalni sekretar OK BiH mr.sci.Said Fazlagić ugostili su našeg bacača kugle Mesuda Pezera u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH. Ovom prilikom je Pezer podijelio svoje utiske sa Svjetskog dvoranskog prvenstva

G-din Kensuke Tsuchiya, predsjednik uprave Toyota Adria doo posjetio Olimpijski komitet BiH

Generalni sekretar OK BiH Said Fazlagić i direktor Olimpijskog muzeja u Sarajevu Edin Numankadić, ugostili su gospodina Kensuke Tsuchiya, predsjednik uprave Toyota Adria doo u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH.

OBAVLJENA ROTACIJA PREDSJEDNIŠTVA OLIMPIJSKOG KOMITETA BIH

Na redovnoj sjednici Izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta BiH od 20.03.20178.g. obavljena je rotacija tročlanog Predsjedništva OK BiH.

Održana press konferencija povodom osvajanja zlata Larise Cerić na Grand slamu

Judo savez BiH održao je press konferenciju u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH povodom osvajanja Grand slama najbolje bosanskohercegovačke džudistkinje Larise Cerić.

Biciklistički savez BiH održao redovnu Skupštinu u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH

Biciklistički savez Bosne i Hercegovine danas je u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH (Olimpijski muzej) održao redovnu Skupštinu Saveza.