Predsjednik MOKa dr. Thomas Bach uputio čestitku Olimpijskom komitetu BiH

Na adresu Olimpijskog komiteta BiH nastavljaju pristizati čestitke iz Bosne i Hercegovine, kao i cijelog svijeta. Danas je pristigla jedna od najvrijednijih, a za Olimpijsku porodicu BiH jedna od najdražih, čestitka predsjednika MOKa

Uručena Monografija EYOF 2019 g-dinu Adilu Osmanoviću

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović u periodu organizacije i održavanja EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo, dao je značajnu kontribuciju za održavanje najznačajnijeg događaja nakon ZOI`84 za Grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Uspješno okončan Tehnički kurs za trenere umjetničkog klizanja

U periodu od 09. do 16.02.2020 godine, u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH i Saveza klizačkih sportova BiH, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, u Sarajevu je održan Tehnički kurs za trenere umjetničkog klizanja.

OK BiH zastava na najvišem vrhu Afrike

Članovi Olimpijske porodice Bosne i Hercegovine, otac i sin, Ismir Jusko i Danin Jusko su uspješno osvojili jedan od najzahtjevnijih vrhova Uhuru planine Kilimandžaro, visine od 5895 m, te ujedno i planinu sa najvećom visinskom razlikom na svijetu.

OK BiH u Vodiču za promociju olimpijskog naslijeđa Međunarodnog olimpijskog komiteta

U prvom izdanju Vodiča za promociju olimpijskog naslijeđa Međunarodnog olimpijskog komiteta pored fotografije naše olimpijske ljepotce našle su se i fotografije jedne od mnogobrojnih aktivnosti Olimpijskog komiteta BiH. Sa ponosom možemo reći da je OK BiH

OK BiH u Vodiču za promociju Olimpijskog naslijeđa Međunarodnog olimpijskog komiteta

Olimpijski komitet BiH je u prvom izdanju Vodiča za promociju olimpijskog naslijeđa Međunarodnog olimpijskog komiteta, te pored fotografije naše olimpijske ljepotice, našle su se i fotografije jedne od mnogobrojnih aktivnosti Olimpijskog komiteta BiH.

TAEKWONDO REPREZENTACIJA BIH BOGATIJA ZA DVA NOVA ČLANA

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine danas je održana konferencija za medije Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine povodom prelaska dva reprezentativca Hrvatske u Taekwondo reprezentaciju BiH.

Olimpijski komitet BiH odobrio dodatnu podršku Elvedini Muzaferija

Na 24. redovnoj sjednici Izvršni komitet Olimpijskog komiteta BiH je analizirao posljednje rezultate Elvedine Muzaferije, kao i historijski uspjeh koji je Elvedina ostvarila osvojivši 29. mjesto u kombinaciji u austrijskom Altenmarkt-Zauchenseeu, te tako

IN MEMORIAN

IN MEMORIAN našem prijatelju.