Larisa Cerić osvojila srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Marakešu

Najbolja bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić osvojila je srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu Open kategorije, održanom ovog vikenda u Marakešu.

Usješan završetak trećeg modula za doc.dr. Amela Mekića u programu International Coaching Enrichment Certification Programm - ICECP - u saradnji sa Universitetom Delawere iz SAD-a

Na prijedlog Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine doc. dr. Amel Mekić je usješno završio prva tri modula International Coaching Enrichment Certification Programm (ICECP) u suradnji sa Univerzitetom u Delawere-u.

Sanjin Pehlivanović postao prvak svijeta u bilijarskoj disciplini "9 ball"

Jedan od najboljih igrača bilijara u BiH, Sanjin Pehlivanović, postao je prvak svijeta u disciplini "9 ball" na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina koje je održano u Rusiji.

Završna faza projekta „Olimpijska borilišta i ekološki održivi razvoj 2017“

Završena velika volonterska akcija OK BiH i "Let's Do It - milion sadnica za 1 dan" 2017.

EYOF 2019 dobio maskotu: Upoznajte simpatičnog Groodvyja

Zvanična maskota Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) 2019 je Groodvy, objavljeno je danas nakon što su prebrojani svi glasovi fanova s društvenih mreža. Grudva je pobjedu odnijela sa tek 125 glasova više od drugoplasirane maskote.

JAVNI POZIV ZA IZBOR SPORTISTE 2017 GODINE U ORGANIZACIJI OLIMPIJSKOG KOMITETA BIH

Olimpijski komitet BiH već tradicionalno organizuje manifestaciju Izbor sportiste godine, te će se i ove godine izbor vršiti u 9 kategorija

Eldin Omerović osmi na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova

Dvadesettrogodišnji Eldin Omerović iz Sarajeva osvojio je osmo mjesto na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova.

Damir Džumhur iz Moskve nosi novu ATP titulu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur osvojio je ATP turnir u Moskvi nakon pobjede u finalu protiv Litvanca Richardsa Berankisa.

Aleksandra Samardžić postala svjetska juniorska viceprvakinja

Na Svjetskom U21 judo prvenstvu koje je održano u Zagrebu, naša džudašica Aleksandra Samardžić je postala svjetska juniorska viceprvakinja.