Danas je u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine započela realizacija projekta “Strateške radionice sa savezima”.

 

Radi se o projektu koji ima za cilj da članicama OK BiH omogući sticanje novih znanja iz oblasti organizacije, strateškog menadžmenta, menadžmenta ljudskih resursa, finansijskog menadžmenta, marketinga, organizacije sportskih događaja, a samim time će se osigurati kvalitet od velikog značaja za poboljšanje sportske strukture u BiH.

 

Prvi dio realizacije projekta podrazumjeva detaljnu evaluaciju stanja u sportskim savezima BiH, dok je drugi usmjeren na prezentiranje projekata Olimpijske solidarnosti koje svi savezi kao članice Olimpijskog komiteta BiH imaju na dispoziciji.

 

Realizacija ovog projekta će imati dvostruki efekat, sa jedne strane će se steći uvid u stanje u sportskim organizacijama evaluacijom njihovih kapaciteta, a sa druge strane ćemo im pomoći da poboljšaju svoj rad strateškim planiranjem usmjerenim na unaprijeđenje najbitnijih polja njihovog djelovanja.