Četvrti takmičarski dan na EYOF-u, 16.02.2017. alpski skijaši Matin Kamenica i Dino Terzić su nastupili u disciplini slalom u kojoj nažalost nisu završili utrku. Isti dan u podnevnim satima na borilišu ski trčanja nastupili su Miloš Čolić i Strahinja Erić u disciplini sprint 1.35km slobodni stil. Erić se plasirao u četvrt finale u kojem je popravio vrijeme u odnosu na kvalifikacije te je na finalnoj listi zauzeo 28. mjesto od ukupno 58 takmičara, dok je Čolić zauzeo 45 mjesto.

Peti, ujedno i poslednji dan takmičenja, 17.02.2017. alpski skijaši su nastupili u disciplini mix tim parovi paralel slalom u kombinaciji, gdje su u prvoj utrci izgubili od tima Francuske.

13. Evropski omladinski olimpijski festival Erzurum 2017 se zatvara večeras u 20h po lokalnom vremenu, odnosno 18h po bh.vremenu. Zastavu Bosne i Hercegovine će nositi Strahinja Erić koji je imao najbolji rezultat na Festivalu. Delegacija gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo, svečano će preuzeti zastavu organizacije 14.izdanja EYOF-a. Zastavu Evropskog omladinskog olimpijskog festivala će preuzeti gradonačelnici, gosp.Abdulah Skaka i gosp.Nenad Samardžija.