U mađarskom gradu Szombathely, od 15.02. do 17.02.2017. godine,održan je sastanak projektnih partnera u okviru Erasmus+ SportGO projekta.

Tokom sastanka prezentirani su rezultati održanih pilot predavanja iz oblasti sportskog menadžmenta koji su se realizirali u svih 6 država uključenih u implementaciju. Zaključak je da su predavanja bila izuzetno uspješna, te da uz manje korekcije, materijal koji je razvijen u okviru projekta i korišten za predavanje predstavlja respektabilan alat za poboljšanje i jačanje menadžerskih osobina kod sportskih radnika, a posebno u amaterskim i poluprofesionalnim klubovima.

Projektom je predviđeno da se održi promotivni okrugli stol na kojem će se predstaviti modificirani edukativni materijal, te će se pozvati svi zainteresirani sportski radnici i studenti da uzmu učešće u realizaciji edukacije. Promotivni okrugli stol će se organizirati tokom mjeseca aprila, a tačno vrijeme i mjesto održavanja bit će naknadno određeno.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine u saradnji sa Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu nastavit će sa edukativnim aktivnostima u sferi sporta i sportskog menadžmenta sa jasnim ciljem da utiče na razvoj i jačanje sportskog sistema u našoj državi.