Protekla dva dana u Sarajevu i Istočnom Sarajevu je obavljena posjeta Evaluacijske EOK komisije sa ciljem upoznavanja sa trenutnim stanjem po pitanju organizacije priprema za održavanje EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Nakon što su nedavno gradonačnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva preuzeli Olimpijsku zastavu i na taj način preuzeli i obavezu za organizacijom takmičenja EYOF 2019, održana je i posjeta Evaluacijske EOK komisije predvođene Katerinom Nycovom. Sastanku su prisustvovali predstavnici OK BiH kao i predstavnici gradova domaćina i firme EYOF 2019, koji su gostima iz Evropskog olimpijskog komiteta prezentirali do sada obavljene aktivnosti i predstavili plan za predstojeće aktivnosti u cilju što bolje organizacije EYOF 2019.

Članovi EOK komisije su posjetili i borilišta na kojima će se održati takmičenja, te su na kraju izrazili zadovoljstvo sa urađenim i uvjereni da će svi akteri koji su uključeni u uspješnu organizaciju ovog po državu BiH veoma važnog sportskog i društvenog događaja učiniti neophodne aktivnosti kako bi se svi eventualni organizacijski problemi adekvatno i blagovremeno riješili.