U Budimpešti je, u terminu 21.03.-22.03.2017., održan treći sastanak predstavnika projektnih partnera u okviru realizacije Erasmus+ projekta ''Edukacija sportista u poduzetništvu - novi pristup dualnoj karijeri sportista (AtLETyC)''. Projekat AtLETyC u Bosni i Hercegovini implementiraju Olimpijski komitet BiH i Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Tokom sastanka su prezentirani materijali koji će predstavljati edukaciju za sportiste u pogledu pokretanja vlastitih poduzetničkih ideja, a u cilju jednostavnijeg i efikasnijeg prelaženja iz profesionalne sportske u profesionalnu biznis karijeru.

Predviđeno je da se edukacijski program održi u periodu septembar - decembar 2017. godine u trajanju od ukupno 30 školskih sati koji će se dijelom održati u prostorijama Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu. Kako bi aktivnim sportistima bilo omogućeno da prate nastavu pokrenut će se aplikacija putem online MOOC platforme koja je izuzetno jednostavna za korištenja i prilagođena svim informatičkim uređajima.

Olimpijski komitet BiH koristi priliku da pozove sve zainteresirane sportiste koji razmišljaju u pokretanju vlastitih biznis ideja da nas kontaktiraju putem maila: okbih@okbih.ba, u cilju pružanja detaljnijih informacija i eventualnog apliciranja za učešće na budućoj edukaciji.