Naša najbolja judašica i olimpijka Larisa Cerić još jednom je ostvarila fenomenalan uspjeh osvojivši bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Varšavi.

Nakon izvanrednih rezultata u proteklih par mjeseci, Larisa je, u svojoj kategoriji preko 66 kg, zablistala i na smotri najboljih evropskih judašica, te je pobjedama nad Hrvaticom Marinić, Mađaricom Zigetvari i Turkinjom Sajit, uz poraz od nove evropske šampionke Bjeloruskinje Slutskaje, okončala svoj nastup na trećem mjestu donijevši našoj državi još jedno odličje sa velikih sportskih takmičenja.

Na Evropskom prvenstvu, boje Bosne i Hercegovine branilo je još 4 takmičara. Harun Sadiković (preko 100 kg) je osvojio 5. mjesto, Aleksandra Samardžić (-70 kg) je završila svoj nastup na 7. mjestu, dok je Petar Zadro (-66 kg) okončao nastup u drugom kolu, a Borislav Bogdanić (-100 kg) je eliminisan u prvom kolu takmičenja.

OK BiH ovom prilikom čestita Larisi Cerić i njenim kolegama, kao i treneru bh judo reprezentacije prof. dr Branislavu Crnogorcu, te Judo savezu BiH na ostvarenim uspjesima.