Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je sa Udruženjem građana „Ruke“, Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo, te brojnim volonterima – učenicima osnovnih i srednjih škola, sproveo akciju čišćenja terena na području opštine Centar u sklopu projekta „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“.

Takođe, masovne volonterske akcije čišćenja u proteklih sedam dana, sprovedene su u cijeloj Bosni i Hercegovini. Olimpijski komitet BiH je već četvrtu godinu specijalni partner te finansijski, logistički i organizaciono podržava ovaj najveći volonterski ekološki Projekat, koji se na godišnjem nivou odvija u tri faze: čišćenje, edukacija u osnovnim i srednjim školama i pošumljavanje terena.

Ciljevi zajedničkog projekta između Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Udruženja građana „Ruke“ jesu zaštita prirodnih resursa, promocija elementarne važnosti zaštite životne sredine, upravljanje promjenama koje će za rezultat imati kvalitetniju budućnost, edukaciju mladih naraštaja i konkretan doprinos ekološki održivom okolišu.