Škola fudbala „Respekt“ održala je press konferenciju u Olimpijskom komitetu BiH povodom sportske manifestacije „ Fudbal za sve“ (20.maj 2017.g. u 10,00 sati na novoizgrađenom igralištu na Zetri).

Kao specijalni partner Olimpisjki komitet BiH je prepoznao i podržao vrijednost misije Škole fudbala „Respekt“, koja promoviše najviše etičke vrijednosti i borbu protiv svakog vida diskriminacije u sportu. Jedan od motiva da se Olimpijski komitet BiH uključi u ovaj projekat su načela  Olimpijske povelje, odnosno, pravo svakog djeteta da se bavi sportom.

Ovaj projekat je u direktnoj korelaciji sa projektima MOK-a „Sport za sve“ kao i sa olimpijskim vrijednostima: prijateljstvo, poštovanje i izvrsnost.

Cilj projekta je pokazati da djeca sa poteškoćama u razvoju doživljavaju fudbal i sportske aktivnosti isto tako sa puno entuzijazma kao i njihovi vršnjaci koji idu u redovne škole. Na taj način Škola fudbala „Respekt“ besplatno direktno pruža podršku inkluzivnom obrazovanju. Tipična djeca i djeca sa poteškoćama u razvoju su zajedno u timu, u jednom dresu gdje kuca jedno srce... srce za timsku igru, pobjedu, a možda i poraz...Neprocjenjivo...