U prisustvu više od 400 dječaka i djevojčica iz sarajevskih osnovnih škola, a u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH i u saradnji sa Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu na Atletskom stadionu Koševo održana je tradicionalna manifestacija Olympic Day 2017.

Ovogodišnji Olympic Day je predstavio 10 olimpijskih sportova, a demonstratori iz sportskih klubova su se potrudili da djeci na praktičan način približe sport, sportsko nadmetanje i olimpijski duh. Istovremeno promovirane su osnovne olimpijske vrijednosti - poštovanje, izvrsnost, fair play.

U prelijepoj atmosferi, uz igru i druženje, sarajevski mališani su oduševljeni napustili Atletski stadion Koševo uz obećanje da će i slijedeće godine doći na obilježavanje Olympic Day, kao i uz uvjeravanje da će neki od njih tada već biti i aktivni u sportskim klubovima.

Manifestaciju su svojim prisustvom uveličali bh olimpijci: Damir Džumhur, Larisa Cerić, Hamza Alić, Marko Rudić, Tanja Karišik - Košarac, Mirza Bašić, Kemal Mešić, Nedžad Fazlija, Elvedina Muzaferija, Sanja Kusmuk...