Jučer je u Sarajevu počelo Veliko Finale 7. Sportskih igara mladih, koje Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine već 7. godinu zaredom podržava kao specijalni partner. Naime, OK BiH je i ove godine aplicirao za finansijska sredstva kod Međunarodnog olimpijskog komiteta – u okviru njihovog programa „Sport za socijalni razvoj“ i uspio obezbijediti 13.000 KM za smještaj učesnika u Studentskim domovima Nedžarići.

Učesnici su danas obišli Olimpjski muzej, instituciju u kojoj se čuva baština XIV. Olimpijskih igara Sarajevo 1984 i upoznali bh. olimpijca i Europskog prvaka iz 2011. godine u judou, Amela Mekića. Naš olimpijac je u opuštenom razgovoru djeci otkrio formulu svog uspjeha.

I ove godine će se 1.800 učesnika iz čitave Bosne i Hercegovine na Velikom Finalu takmičiti u malom nogometu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, šahu, stonom tenisu, atletici i igri između dvije vatre, a pobjednici će otputovati u Split, Hrvatsku gdje će se od 18. do 22.08. održati Međunarodni dani Igara i gdje će pored naših predstavnika učestvovati i njihovi vršnjaci iz Srbije i Hrvatske.