Ambasador Južne Koreje u Bosni i Hercegovini, gosp.Park Won-sup upriličio je posjetu Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine u sklopu obilježavanja nacionalnog dana Koreje. Ambasador se interesovao za olimpijsku delegaciju Bosne i Hercegovine na narednim Zimskim olimpijskim igrama 2018.godine čiji je domaćin korejanski grad Pyeong Chang.

Takođe je iskazano interesovanje za saradnju u sportskoj oblasti, a posebno u sportovima u kojim je Južna Koreja sportska velesila. Ovom prilikom Ambasador je prenio poruku predsjednika Južne Koreje koji je izjavio da ne postoji mogućnost da se Zimske olimpijske igre ne održe zbog sigurnosne situacije. Olimpijska borilišta su završena i Koreja je spremna da ugosti sportsku olimpijsku elitu iz cijelog svijeta.

U ime OK BiH Ambasadora je primio generalni sekretar mr.sci Said Fazlagić, koji se zahvalio na posjeti i poštovanju te iskazanom interesovanju za saradnju u domenu sporta. Na kraju posjete OK BiH, Park Won-sup se sastao sa predstavnicima Taekwondo saveza BiH kako bi razgovarali o eventualnoj saradnji na zajedničkim projektima Taekwondo saveza Južne Koreje i BiH.