Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu već duži niz godina organizuje Međunarodni simpozij Nove tehnologije u sportu – NTS, koji tradicionalno okuplja eminentne stručnjake i predavače iz Evrope, regije i Bosne i Hercegovine. Ove godine, Simpozij Nove tehnologije u sportu 2017 je deseti u nizu, te za organizatore predstavlja veliku čast i izazov da se kao takav obilježi na poseban način. S tim u vezi, organizatori su ove godine odlučili da pozovu i studente iz Evrope i regije, koji će zajedno sa našim studentima učestvovati na Simpoziju, te doprinijeti proslavi desetog po redu renomiranog Međunarodnog simpozija.

 

Stoga, 2017 godine Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine, te uz podršku Univerziteta u Sarajevu i uz sufinansiranje Centralne evropske incijative sa velikim zadovoljstvom organizuje konferenciju u okviru Međunarodnog simpozija Nove tehnologije u sportu 2017 na temu

 

„Poduzetništvo i biznis u sportu“

 

koji će se održati u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine,

Alipašina BB, Zetra, Sarajevo

 

13. i 14. oktobra 2017. godine

 

Prateći aktivnosti Međunarodne radionice NTS 2016, čija organizacija je proistakla kao rezultat vrlo uspješne realizacije projekata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja i Olimpijskog komiteta BiH u polju Erasmus + Sport programske šeme, te i drugih projektnih aplikacija u okviru Erasmus +, Interreg ADRION i CEI, i ove godine možemo očekivati dolazak velikog broja regionalnih i evropskih partnera.

Tokom trajanja konferencije svi učesnici će imati priliku da razmijene iskustva, poglede i mišljenja na temu poduzetništva u sportu, kao i da dobiju pristup bitnim informacijama u pogledu same definicije poduzetništa u sportu, njegove iznimne važnosti i krajnje koristi za ciljne grupe iz zemalja učesnica. Glavni cilj konferencije je promocija otvorenog obrazovanja na temu poduzetništva u sportu.

Predavanja koja će se održati u sklopu konferencije će obuhvatiti sljedeće teme:

  •          Poduzetništvo u sportu
  •          Biznis u sportu
  •          Internacionalizacija
  •          Prenos znanja kroz nove digitalne tehnologije
  •          Liderstvo
  •          Projektni menadžment

Sveukupni cilj konferencije je da podigne svijest o prednostima poduzetništva u sportu, poveća stepen inovacije i modernizacije u visokom obrazovanju, omogući najnovije informacije o poduzetništvu u Evropskoj Uniji i njegovoj primjeni u zemljama članicama Evropske Unije i onima koje to još nisu. Svim učesnicima konferencije će biti omogućeno bolje shvatanje tematike, pružit će im se prilika da se obogate za nove vještine i sposobnosti koje će im koristiti u budućnosti i da prisustvuju razmjeni dobrih praksi između zemalja članica Evropske Unije i zemalja izvan Evropske Unije.