Duel dva velika prijatelja, kolega iz Dejvis kup reprezentacije BiH. Okršaj dvojice sugrađana, Sarajlija. Danas je veliki dan za bosanskohercegovački tenis.

Po prvi put u historiji u polufinalu jednog ATP turnira gledat ćemo dvojicu Bosanaca

Dva najbolja tenisera Bosne i Hercegovine odmjerit će danas snage u polufinalu ATP turnira iz serije 250 u Moskvi, vrijednog 745.940 američkih dolara. Bit će to prvi međusobni okršaj Sarajlija Damira Džumhura i Mirze Bašića na jednom ATP turniru.

Mirza i Damir uoči jednog od brojnih nastupa za Dejvis kup selekciju BiH Damir (25) igra u životnoj formi, a da mu zaista ide dobro na ruskoj tvrdoj dvoranskoj podlozi pokazao je i prvom titulom u karijeri do koje je 24. septembra došao u Sankt Peterburgu trijumfom (3-6, 6-4, 6-2) nad Italijanom Fabijom Fonjinijem (Fabio Fognini).

U posljednjih 30 mečeva, Džumhur je slavio 23 puta.

S druge strane, Mirza (26) u Moskvi pruža fanastičan tenis. U posljednjih šest setova odigranih u prijestonici Rusije, naš drugi reket je u četiri izgubio samo po jedan gem. Treba naglasiti kako je Bašićev uspjeh u glavnom gradu Rusije još veći ukoliko se uzme u obzir činjenica kako je u polufinale turnira stigao iz kvalifikacija. Kada je u pitanju njegovih posljednjih 30 mečeva, trijumfovao je 14, a poražen 16 puta. 

Izvor: Avaz