Velikom volonterskom akcijom pošumljavanja terena na Velikom polju – Igman, danas je završen ovogodišnji projekat Let's Do It – milion sadnica za 1 dan. Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je  tradicionalno specijalni partner u svim fazama realizacije ovog društveno korisnog Projekta.

Nakon velike proljetne akcije čišćenja, na Dan planete Zemlje u aprilu ove godine, pilot akcije čišćenja Velikog polja na Igmanu 15. oktobra, edukacije učenika osnovnih i srednjih škola, današnji doprinos vrijednih volontera je stvarni pokazatelj pozitivnih promjena svijesti ljudi u Bosni i Hercegovini, te kruna realizacije aktivnosti ovog najznačajnijeg ekološkog Projekta u našoj zemlji.

Za akciju pošumljavanja, OK BiH je obezbijedio lunch pakete, transport i promotivne majice za nekoliko stotina volontera i aktivista, a cjelokupna Administracija OK BiH je svojim volonterskim učešćem podržala ovu zajedničku akciju.  Na ovaj način OK BiH daje konkretan doprinos očuvanju okoliša, unaprijeđenju životne sredine kao i promocije istinskih olimpijskih vrijednosti.

Veliko hvala svim učesnicima: volonterima, partnerima kao i KJP „Sarajevo-šume“ koji su kao nadležno gazdinstvo podržali akciju, te obezbijedili sadnice, alat, stručni nadzor i lokacije na kojima se sadilo.