U PyeongChangu danas su svečano otvorene 23. zimske olimpijske igre koje će se u ovom gradu u Južnoj Koreji održavati od 9. do 25. februara, a gdje će boje Bosne i Hercegovine braniti u alpskom skijanju Elvedina Muzaferija koja će se takmičiti u svim disciplinama i Emir Lokmić u slalomu i veleslalomu te Mladen Plakalović i Tanja Karišik u skijaškom trčanju. 

Bh. zastavu na ceremoniji svečanog otvaranja Olimpijskih igara u PyeongChangu nosila je alpska skijašica Elvedina Muzaferija.

U PyeongChangu će nastupiti 2.952 takmičara iz 92 zemlje, bez onih iz Rusije, a najviše predstavnika imaju Sjedinjene Američke Države (242). Ovo će po broju zemalja učesnica biti rekordne olimpijske igre. 168 sportista iz Rusije nastupit će, ali pod nazivom "Olimpijski sportisti iz Rusije"


Rekordan će biti i broj podijeljenih medalja (102) koje će biti podijeljene u 102 različite discipline iz 15 različitih sportova (biatlon, bob, skeleton, curling, hokej na ledu, sankanje, umjetničko klizanje, brzo klizanje i brzo klizanje na kratke staze, alpsko skijanje, skijaško trčanje, akrobatsko skijanje, nordijska kombinacija, skijaški skokovi i snowboard).

Nakon vatrometa i svečane ceremonije te zvaničnog otvaranja 23. zimskih olimpijskih igara, otpjevana je pjesma John Lennona "Imagine". Uslijedio je spektakularan program koji su Korejci doveli do savršenstva, kao i paljenje olimpijskog plamena.