Bjelašnica će u periodu od 22. do 25. februara 2018. godine biti domaćin prvog izdanja BORN2SKI festivala alpskog skijanja koji će u četiri dana jedinstvenih sportskih sadržaja okupiti poslovnu zajednicu, skijaške klubove, kao i sve ljubitelje skijanja i dobre zabave na snijegu.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, kao specijalni partner, prepoznao je projekat BORN2SKI kao platformu za poticanje i daljnji razvoj skijaških sportova u Bosni i Hercegovini, te afirmaciju mladih i šire društvene zajednice. 

Prvu noć BORN2SKI Festivala obilježit će AUDI BORN2SKI BUSINESS RACE - noćna trka paralelnog slaloma za kompanije. Ova utrka nastavak je projekta B2B RUN, koji je prošle jeseni okupio preko 600 trkača iz skoro 90 kompanija i namijenjena je isključivo poslovnoj zajednici, te na jednom mjestu okuplja zaposlenike različitih kompanija, koji udruženi u ekipe od najmanje tri skijaša brane boje svojih timova te na taj način grade bolju povezanost sa kolegama izvan radnog okruženja. Posebnu draž ovom događaju dat će upravo noćni ambijent kao i napetost paralelnog utrkivanja. Nakon same trke uslijediti će After Ski party na snijegu i proglašenje pobjednika. 

Drugi dio ovog jedinstvenog skijaškog događaja obilježit će BORN2SKI RACE CUP – trodnevni kup skijaških klubova koji će ponuditi dnevne i večernje sadržaje za takmičare uzrasta U8, U10, U12, U14, U16, njihove roditelje i sve goste. 

Projekat BORN2SKI ima za cilj da preraste u jedinstven događaj koji će svake godine okupljati skijašku zajednicu iz cijelog regiona, te upravo iz tog razloga smo odabrali strateške partnere koji su omogućili održavanje ovogodišnjeg izdanja BORN2SKI i koji će i u budućnosti raditi sa nama na daljnjoj popularizaciji ovog projekta u regionu. 

"Sarajevo i okolne planine nude brojne mogućnosti za popularizaciju zimskih sportova, organizaciju sjajnih sportskih evenata i naš cilj je upravo kroz BORN2SKI projekat ponovo ucrtati Sarajevo na mapu značajnih sportskih događaja u regionu. Vjerujemo da ćemo u ova četiri dana ponuditi kvalitetne sadržaje za različite ciljne skupine, te prirediti još jedan sjajan poslovno – sportski spektakl za sve učesnike." izjavio je Jasmin Mehić, inicijator i organizator BORN2SKI projekta u BiH.

Ovogodišnje izdanje BORN2SKI projekta podržala je kompanija ZIO’84, koja će, kao suorganizator ovog događaja, osigurati da svi učesnici i posjetioci u potpunosti uživaju u obogaćenim sadržajima Bjelašnice.