Potpredsjednik OK BiH prof.dr Izet Rađo  i generalni sekretar OK BiH mr.sci.Said Fazlagić ugostili su našeg bacača kugle Mesuda Pezera u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH. Ovom prilikom je Pezer podijelio svoje utiske sa Svjetskog dvoranskog prvenstva u Birminghamu, gdje je osvojio je peto mjesto i ujedno oborio državni rekord.

Pezer, koji je naš jedini predstavnik na SP-u, je u trećem pokušaju ostvario hitac od 21,15 metara i time je postavio novi rekord Bosne i Hercegovine. Medalja mu je izmakla za 21 cm. Mesud Pezer se užurbano i marljivo priprema za Mediteranske igre „Taragona 2018.“ gdje očekuje odličan nastup pa čak i osvajanje medalje. Odlične rezultate Mesuda Pezera je prepoznala i BiH kompanija „Hifa Group“ koja je nakon Amela Tuke, počela da sponzoriše i Mesuda Pezera.

Direktor firme EYOF 2019 Senahid Godinjak iskoristio je ovu posjetu Olimpijskom komitetu BiH da potpredsjednika prof.dr Izeta Rađu i generalnog sekretara mr.sci. Saida Fazlagića  upozna sa tokom realizacije projekta EYOF 2019.