U Lusani, Švicerska, od 26.04 do 01.05.2018. godine se održao završni  4. Modul ICECP Programa „International Coaching Enrichment Certification Programm” (ICECP) u saradnji sa Univerzitetom u Delawere-u  sa naslovom „Long-term Athlete Development in Judo BiH -Dugoročno planiranje razvoja džudista u BiH“.

Projekat je uspješno odbranjen od strane dr.sci. Amela Mekića i nagrada je uručena  BIH predstavniku ICECP programa,  od strane Yassine Yousfi, direktora trenerske jedinice iz odeljenju Olimpijske solidarnosti (OS)  i profesora Matthew Robinsona sa univerziteta Deleware.  

 Cilj 4. i time posljednjeg modula ICECP progrmama,  jeste  implementacija projekta u matičnoj zemlji učesnika, koji su  predstavili svoje projekte u Luzani, i također održivost projekta u narednim godinama.

Učešće  dr. sci. Amela Mekića na pomenutom programu je od velikog značaja, kako za razvoj sporta u BiH, tako i u smislu poboljšanja suradnje Olimpijskog komiteta BiH sa prijateljskim Olimpijskim komitetom SAD-a i MOK-om.

ICECP se sprovodi u partnerstvu sa Olimpijskom solidarnosću, programom MOK-a koji pruža finansijsku pomoć nacionalnim olimpijskim komitetima širom svijeta. Do sada je ICECP dostigao 291 učesnika iz 25 sportova i 111 zemalja tokom desetogodišnje h istorije programa.

 

Čestitamo gosp. Mekiću na uspješno odbranjenom projektu.