Potpredsjednici OK BIH prof.dr Izet Rađo i Marijan Kvesić, te generalni sekretar mr.sci Said Fazlagić primili su danas u Olimpijskom komitetu BiH predstavnike Rukometnog saveza BiH, predsjednika Upravnog odbora Mensura Sinanovića, dopredsjednika Upravnog odbora Slobodana Zadru i člana Upravnog odbora Vojislava Rađa.

 

Na početku sastanka potpredsjednik OK BIH prof.dr Izet Rađo pozdravio je sve prisutne i iskazao spremnost OK BiH da pomogne Rukometnom savezu BiH u okvirima svojih mogućnosti i nadležnosti u cilju prevazilaženja nastalih problema u ovom savezu.

 

Tokom sastanka prisutni predstavnici Rukometnog saveza BIH iznjeli su određene informacije vezane za način prevazilaženja problema u ovom savezu, odnosno tehničko rješenje u cilju neometanog funkcionisanja takmičarskog i reprezentativnog dijela aktivnosti.

Ovakav način rješenja situacije morat će odobriti i relavantne institucije BiH. Također, shodno obavljenoj primopredaji, novoizabrano rukovodstvo je dobilo pečat saveza, te u skladu s tim, nema smetnji da se podnese zahtjev prema Ministarstvu pravde BiH o izmjeni lica koja će zastupati Rukometni savez BiH u pravnom prometu u narednom periodu. Rukometni savez BiH će po dobivanju Rješenja Ministarstva pravde isti proslijediti OK BiH.

 

Čelnici OK BiH su na osnovu diskusije predstavnika Rukometnog saveza BiH, sugerisali da trenutno rukovodstvo saveza treba prihvatiti činjenicu da su oni sljednici u kontinuitetu Rukometnog saveza BiH sa novim licima koja ga predstvaljaju i zastupaju, da se u novonastalim rješenjima zakonske regulative u potpunosti moraju poštovati, a da je Zakon o sportu BiH vodilja u tome.