Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine će 07. i 08. novembra 2018. godine u prostorijama Olimpijskog muzeja organizovati simpozij Nove tehnologije u sportu.

Tema ovogodišnjeg NTS-a je „U susret Evropskom olimpijskom festivalu mladih EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo - Edukacija za volontere”, a strateški partner za realizaciju će biti firma EYOF 2019 d.o.o.

60 volontera koji su selektirani kako bi pomagali i olakšali učešće olimpijskim komitetima za vrijeme trajanja Festivala će se kroz interaktivna predavanja i praktične radionice pripremiti da bi što bolje odgovorili zadacima koji ih očekuju. Pored iskustava iz prakse i generalne edukacije o volonterizmu i EYOF-u općenito, naglasak će biti stavljen na komunikaciju, identitet, brendiranje države Bosne i Hercegovine i gradova, te promovisanje Olimpijskih vrijednosti i Olimpijske baštine BiH. Na ovaj način Olimpijski komitet BiH će dati još jednu konkretnu kontribuciju realizaciji EYOF-a kako bismo pokazali da zajedničkim snagama možemo da odgovorimo visokim zahtjevima organizacije velikih sportskih događaja. Organizacijom EYOF-a 2019 će se obogatiti turistička ponuda domaćim i inostranim gostima.