Na Evropskom taekwondo kadetskom prvenstvu koji se od 29.11. do 02.12.2018 održava u Španskom gradu Marine d'or, reprezentativci Bosne i Hercegovine osvojili su tri medalje.

Džejla Makaš, članica Taekwondo kluba ''Novi grad'' Sarajevo, postala je prvakinja Evrope u kategoriji -41 kg. Džejla je u današnjim borbama ostvarila svih 5 pobjeda i sasvim zasluženo okitila se najsjajnijom medaljom.

Petra Ždero, članica Teakwondo kluba ''Magone'' Livno, ostvarila je tri pobjede i jedan poraz, te je osvojila bronzanu medalju u svojoj kategoriji -47 kg.

Tokom jučerašnjeg dana, Ada Avdagić, članica Taekwondo kluba ''Sarajevo'', osvojila je prvu medalju za našu državu na ovom Evropskom prvenstvu, i to bronzanu u kategoriji -33 kg.

Inače, Bosnu i Hercegovinu na kadetskom evropskom prvenstvu predstavlja 11 takmičara predvođenih trenerima reprezentacije, Mladenom Ristićem i Vedranom Ćubelom. Imajući na umu da se do kraja prvenstva očekuje nastup još 8 naših reprezentativaca, tokom predstojećeg vikenda možemo se sa pravom nadati lijepim vijestima iz Španije.

OK BiH koristi priliku da čestita Džejli, Petri i Adi, njihovim roditeljima, trenerima i Taekwondo savezu BiH na ostvarenim uspjesima.