Popularni bosanskohercegovački duo Laka i Mirela te talentirani Sarajlija Tarik Tanović izveli su danas pjesmu "Za pravu raju". Riječ je o pjesmi glavne EYOF-ove maskote Groodvyja.

U izvođenju pjesme na ledenoj plohi Olimpijske dvorane "Huan Antonio Samaran" pomoglo im je blizu 300 prijatelja Evropske olimpijade mladih. 

Prije nego su počeli nizati stihove, prisutnim prijateljima EYOF-a i medijima obratio se gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

"Draga omladino, vi ste nam danas najbitniji. Došao je taj trenutak da Vučko preda ključ slave i uspjeha našem dragom Groodvyju. Vrijeme je da svi pojedinačno preuzmemo odgovornost vremena u kojem živimo. Vrijeme je da stvaramo nova pozitivna razmišljanja, ali nijednog trenutka da ne zaboravimo pozitivna razmišljanja koja imaju starije generacije o Olimpijadi 1984. godine. Na nama je da kreiramo nova pozitivna razmišljanja o EYOF-u 2019. godine. Vjerujem da ćemo uspjeti probuditi olimpijski duh u Sarajevu te da će sam čin paljenja olimpijskog plamena u Sarajevu biti nešto posebno", kazao je Skaka.

Kroz prisjećanje na Olimpijadu 1984. godine Vučko je predao ključ uspjeha Groodvyju. Potom je uslijedilo izvođenje pjesme "Za pravu raju".

Autor teksta pjesme je Adela Šabić, autor muzike Elvir Laković Laka, a aranžman su radili zajedno Dino Šukalo i Laka.

Laki i Mireli je u izvođenju pjesme pomogao Tarik Tanović, pobjednik međunarodnog takmičenja za mlade EuroSTAR.

Podsjećamo, svečana ceremonija otvaranja EYOF-a svečano će biti upriličena 10. februara na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, a povratku olimpijskog duha u Sarajevo i cijelu BiH raduju se svi, a posebno ambasadori EYOF-a.

Izvor FOTO i TEKST: Klix; www.klix.ba