Promocija poštanskih markica "EYOF 2019 Sarajevo & East Sarajevo" koje su izdale BH Pošta i Pošte Srpske povodom Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) upriličena je danas u Olimpijskom muzeju u Sarajevu.

Markice su dizajnirali Saira Imamović i Božidar Došenović, a glavni motiv na njima je maskota EYOF-a 2019 - Groodvy.
 
Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo rekao je da mu je zadovoljstvo što se nastavlja tradicija izrade markica koje prate velike događaje u BiH, čime se daje doprinos najvećoj manifestaciji od Olimpijade 1984.
 
Izvršni direktor za poštanski promet BH Pošte Neziran Đogo izjavio je da je markica izdata u tiražu od 10.000 primjeraka nominalne vrijednosti jednog bloka 2,50 KM, te dodao da je EYOF možda i važnija manifestacija od Olimpijade 1984. 
 
Generalna direktorica Pošta Srpske Jasminka Krivokuća navela je da joj je zadovoljstvo što je to preduzeće prepoznalo ovu manifestaciju i dalo svoj doprinos tom značajnom događaju za Bosnu i Hercegovinu.
 
Pošte Srpske markicu su izdale u tiražu od 15.000 primjeraka, u apoenu od 2,70 KM.
 
Promociji su prisustvovali i dogradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Milan Trivić i Danko Vučetić.
 
Evropski zimski olimpijski festival mladih okupit će od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu više od 1.000 takmičara iz 46 država.

Izvor tekst: „Vijesti.ba“

Foto: OK BiH