Predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta (EOC) Janez Kocijančič, generalni sekretar EOC-a Raffaele Pagnozzi i predsjednici olimpijskih komiteta iz regiona posjetili su danas Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Prijem su im priredili predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić, potpredsjednici prof.dr Izet Rađo i Marijan Kvesić, te generalni sekretar mr.sci. Said Fazlagić. U srdačnom razgovoru naglašeno je da su odnosi naših država na sportskom planu na visokoj razini, te da su naši prijatelji iz regije uvijek sretni i radosni kada dolaze u olimpijsko Sarajevo. Predsjednik Kisić je izrazio veliku zahvalnost nasim prijateljima iz regije i Evropskog olimpijskog komiteta koji su u svakom tremutku bili uz Olimpijski komitet BiH i gradove domaćine EYOF-a, te pomogli da se ideja Olimpijskog komiteta BiH realizuje u stvarnosti. Čelnici OK BiH si im uputili iskrene zahvale i uručili prigodne poklone.

Večeras je planirana svečana večera u čast predsjednika Kocijančiča i generalnog sekretara Pagnozzija u restoranu Nova Bentbaša gdje će gosti imati priliku da uživaju u tradicionalnim specijalitetima bosanskohercegovačke kuhinje.