U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH 11.04.2019.godine  održana je  4. redovna Skupština Olimpijskog komiteta BiH uz prisustvo delegata koji dolaze iz 37 olimpijskih i neolimpijskih sportskih strukovnih saveza Bosne i Hercegovine sa ukupno 51 delegatom.

Prije početka usvajanja Dnevnog reda Skupštine, predsjedništvo OK BIH je uručilo zahvalnice i skromne poklone Gradonačelnicima Gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo, direktoru firme EYOF 2019, te predsjednicima Skijaškog saveza BiH, Hokejaškog saveza BiH i Saveza klizačkih sportova BiH za veliki i nesebični trud koji su uložili za održani Zimski EYOF 2019.

Delegatima su prezentirani Izvještaji:Izvještaj  Nadzornog odbora OK BiH, Izvještaj o radu i  Finansijski izvještaj  za proteklu godinu kao i planovi za tekuću 2019. Delegati su jednoglasno usvojili prezentirane Izvještaje i planove uz pohvale za aktivnosti i rad Olimpijskog komiteta BiH.

I pored izuzetno kompleksne ekonomske situacije u kojoj vrhunski sport u BiH egzistira, svi delegati su izrazili  zadovoljstvo postignutim rezultatima OK BiH i realiziranim projektima, kao i pomoći koju je OK BiH kroz projekte pružio vrhunskim sportistima i strukovnim sportskim savezima BiH.

U sklopu Izvještaja o EU projektima na Skupštini potpisan i Sporazum o partnerskoj saradnji  na IPA projektu sa Paraolimpijskim komitetom BiH, te se radujemo zajedničkoj uspješnoj partnerskoj saradnji.