U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, te u saradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, Eko centrom Blagaj i Gorskom službom spašavanja stanica Sarajevo, održana je tradicionalna sportska manifestacija Olympic Day 2019.


Ovogodišnju manifestaciju su, na lokalitetu Vrela Bune, otvorili bh olimpijci skijaši Emir Lokmić i Elvedina Muzaferija. Prisutnima su se obratili potpredsjednik OK BiH Marijan Kvesić, ambasador Japana Nj.E. Hideyuki Sakamoto, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj, direktor Toyota Adria Grupacije Kensuke Tsučija i  zamjenica gradonačelnika Grada Mostara Radmila Komadina, te im poželili da kroz interesantne prezentacije sportova prepoznaju svoj sportski potencijal i na nekim narednim Olimpijskim igrama predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.


U prelijepom ambijentu, uz učešće više od 300 djece iz 23 osnovnih škola iz Mostara, kao i gostiju iz Međunarodne osnovne škole QSI Vogošća, predstavljeno je 10 sportova, i to: karate, gimnastika, judo, boks, badminton, orijentacija, streličarstvo, tavla/šah, streljaštvo i sportsko penjanje.


Mladim učesnicima Olympic Day-a, tajne gore pomenutih sportova prezentirali su treneri i sportisti iz mostarskih klubova pojačani vrhunskim sportistima Ivanom Klepićem, Ivonom Ćavar i Petrom Zadrom, kao i legendardnim skakačima sa Starog mosta predvođeni Lorensom Listom.


Druženje učesnika je proteklo uz dječiji osmijeh i izrazito zadovoljstvo, kao i promociju univerzalnih olimpijskih vrijednosti – prijateljstva, poštovanja, izvrsnosti, fer-playa.