Na Evropskim igrama Minsk 2019, Bosna i Hercegovina će, pored takmičarske ekipe imati još jednog predstavnika u svojstvu Internacionalnog tehničkog oficijela, odnosno, sudije.

Riječ je o 24-godišnjoj Tini Poletan koja je svoje sudijsko boksersko znanje počela sticati od 2012.godine. Već 2015. godine položila je za nacionalnog BiH sudiju, da bi poslije toga nastavila usavršavati stručnost u evropskoj i svjetskoj bokserskoj Federaciji,  te zadnji nivo (treću zvjezdicu - najveće stručno zvanje bokserskog sudije u AIBA-i Svjetskoj bokserskoj federaciji), položila 2018. godine u Džakarti - Indonezija. Na poziv AIBA-e i u njihovoj organizaciji Tina Poletan će biti jedan od djelioca pravde na ovom prestižnom takmičenju.

Tina je do sada sudila značajna takmičenja kao što su:

“Azijsko prvenstvo za žene 2019”, Bankok-Thailand;

“Mediteranske igre 2018”, Taragona-Španija;

“Golden glove 2018”, Niš – Srbija;

“Azijske igre 2018”, Džakarta-Indonezija;

“Evropsko prvenstvu U22”, Targu Jiu-Rumunija;

“Svjetsko studentsko prvenstvo 2016”, Thailand; kao i mnoge međunarodne i domaće turnire koji su u svjetskim i evropskim kalendarima EUBC-a i AIBA-e.

Definitivno je da Bosna i Hercegovina, Olimpijski Komitet BiH i Bokserski Savez imaju jednog sportskog dragulja koji će našu državu još puno godina predstavljati u najljepšem svjetlu u  bokserskim ringovima širom Evrope i svijeta. Iako Tina učestvuje po pozivu i u organizaciji Svjetske bokerske federacije, izuzetno smo ponosni na njeno učešće, što je svakako i veliko priznanje kvalitetu i etici njenog sportsko-sudijskog rada.