Larisa Cerić je na Evropskim igrama Minsk 2019 osvojila srebrenu medalju.

Na judo turniru Evropskih igara Minsk 2019, koji je ujedno tretiran i kao Evropsko seniorsko prvenstvo, naša najbolja judašica Larisa Cerić je u kategoriji preko 78 kg pobjedila suparnice iz Srbije, Ukrajine i Portugala, te se u finalnoj borbi suočila sa domaćom predstavnicom Marynom Slutskaye.

Nakon dramatičnog meča, koji je trajao 8 minuta, Lara je izgubila tek nakon što je dobila tri kaznena boda od strane sudija. Na taj način, svojoj bogatoj zbirci medalja pridodala je srebrenu medalju sa Evropskih igara i Evropskog prvenstva Minsk 2019.

Inače, danas su od naših sportista još nastupili judaš Harun Sadiković (+100 kg) koji je poražen u prvom meču od Bjelorusa Uladzislau Tsiarpitski.

Strijelac Nedžad Džanković je u disciplini vazdušna pučka 10 metara zauzeo 39. mjesto.

Bokseri Alen Rahimić (- 56 kg) i Adem Fetahović (- 69 kg) također su završili svoje nadmetanje na Evropskim igrama Minsk 2019. Rahimić je izgubio od domaćeg boksera Nikalai Shakha, dok je od Fetahovića u 1/8 finala bio bolji Sotomayor iz Azerbejdžana.

OK BiH koristi priliku da čestita Larisi Cerić, njenom treneru prof. dr Branislavu Crnogorcu i Judo savezu BiH na osvojenoj medalji.