U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH održana je press konferencija na kojoj se okupljenim medijima obratila osvajačica srebrene medalje sa Evropskih igara Minsk 2019 - Larisa Cerić.

Naša najbolja sportašica i proslavljena judašica Larisa Cerić zahvalila se na podršci koju joj pruža OK BiH, kao i medijima koji pomno prate njen rad i uspjehe, te je izrazila nadu da će sa narednih Olimpijskih igara Tokyo 2020 vratiti se sa prvom olimpijskom medaljom za našu državu.

Pored Lare, novinarima se obratio i njen trener i selektor Judo reprezentacije BiH, prof. dr Branislav Crnogorac. Prof. Crnogorac je napomenuo da je Larisa u Minsku zapravo osvojila dvije medalje - jednu za Evropske igre Minsk 2019, a drugu u okviru Evropskog prvenstva za seniore.

Ispred OK BiH, medijima se obratio generalni sekretar mr. sci Said Fazlagić koji je još jednom čestitao Larisi i njenom timu na velikom uspjehu i prvoj medalji sa Evropskih igara za BiH. Gdin Fazlagić je potencirao da je Larisa finalnu borbu izgubila tek u sudijskom vremenu radi dobijanja tri žuta kartona.

Na kraju je istaknuta podrška koju Olimpijski komitet BiH pruža vrhunskim sportistima kroz činjenicu da 15 potencijalnih bh olimpijaca prima Olimpijsku stipendiju, dok tri trenutno naša najbolja sportista (Larisa Cerić, Amel Tuka i Mesud Pezer) primaju i dodatnu finansijsku podršku za što bolje pripreme za Olimpijske igre Tokyo 2020.