U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH, 04 jula 2019. godine održana je Press Konferencija Taekwondo saveza povodom organizacije predstojećeg G1 turnira u Zenici, koji je planiran da se održi u oktobru 2019. godine.

Na press konferenciji prisutnim medijima obratili su se prof.dr. Izet Rađo, Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, g. Samir Šarić, Predsjednik Taekwondo saveza BiH, Nedžad Husić, g. Belmir Berberović i g. Kenan Uzunović.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, prof.dr. Izet Rađo otvorio je press konferenciju ističući značaj organizacije ovog velikog turnira u Zenici, uz posebnu zahvalnost Taekwondo savezu Bosne i Hercegovine. Također, Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH je naglasio da u mnogobrojim programima podrške perspektivnim sportistima, Olimpijski komitet BiH je prepoznao mogućnosti kvalifikacije mladog taekwondoiste Nedžada Husića na Olimpijskim igrama Tokyo 2020, te stoga i uvrstio Nedžada Husića među korisnike programa Way to Tokyo.

Predsjednik Taekwondo saveza, g. Šarić se zahvalio Olimpijskom komitetu BiH na podršci, uz veliko zadovoljstvo organizacije G1 turnira u Zenici, što će zasigurno Taekwondo savez BiH promovisati i u međunarodnim vodama. Posebno je izražena mogućnost za BiH taekwondo sportiste na G1 turniru, uzevši u obzir da usljed nedostatka finansijskih sredstava BiH sportisti su ograničena u pogledu učešća na istim ili sličnim takmičenjima.

Velike nade se naravno polažu u Nedžada Husića, koji se u svom obraćanju medijima zahvalio na dosadašnjoj podršci, uz obećanje da će uložiti sve napore da tu podršku na najbolji mogući način i opravda.

Medijima se obratio i g. Belmir Berberović, jedan od pet najboljih sudija u Evropi i potencijalni kandidat sudac za Olimpijske igre Tokyo 2020, koji je istakao da Nedžad Husić svoju šansu za kvalifikacije na Olimpijske igre Tokyo 2020 može upravo ostvariti na G1 turniru u Zenici.

Naposljetku, g. Kenan Uzunović, predstavnik gradske uprave Zenica i član organizacionog odbora G1 je izrazio veliko zadovoljstvo da će upravo grad Zenica biti domaćin borilačkog spektakla u oktobru 2019, te i veliku predanost gradske uprave Zenica koja je Taekwondo savezu BiH ustupila na korištenje gradsku arenu „Husejin Smajlović“ Zenica u kojoj će se i održati G1 turnir.

Ovim putem Olimpijski komitet BiH čestita Taekwondo savezu BiH na organizaciji predstojećeg turnira G1, a mladom Nedžadu Husiću želi puno sreće u kvalifikacijama za Olimpijske igre Tokyo 2020.