Olimpijski komitet BiH, 17.07.2019. godine, posjetio je gospodin Vitor Cabral, direktor za razvoj ITFa i tenisa Evrope.

G. Vitor Cabral je pozdravio sve prisutne istaknuvši dobra iskustva i stabilnost teniskog savez BiH, uz određenu dozu zabrinutosti u pogledu kapaciteta administracije teniskog saveza BiH koji trenutno broji jednog uposlenog.  

G. Senad Hadžimehić, direktor teniskog saveza BiH i g. Jasmin Ademović, marketing menadžer teniskog saveza BiH, iskazali su zadovoljstvo organizacijom sastanka, te poručili da teniski savez BiH ima odličnu saradnju sa Olimpijskim komitetom BiH i izrazili želju da se zajedno sa ITFom ugovori više zajedničkih projekata sa posebnim osvrtom na mlade talente koji su budućnost bh. sporta.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, prof.dr. Izet Rađo se u ime Olimpijskog komiteta BiH zahvalio g. Cabralu na posjeti, i na interesovanju i želji da se teniski savez BiH unaprijedi i ojača. Rekao je da je teniski savez BiH već realizirao dva tehnička kursa za trenere i da je odobrena i treća aplikacija čijom realizacijom će se ojačati trenerski segment ovog saveza. Pozvao je savez da aplicira na dodatne projekte Olimpijske solidarnosti, koji finansiraju projekte unaprijeđenja sportske administracije, a sve sa ciljem osnaživanja ovog vrlo bitnog segmenta svakog sportskog saveza u BiH.

Podržao je i ideju o izgradnji nacionalnog teniskog centra BiH, te stavio na raspolaganje sve kapacitete OKBIH kako bi zajedno sa savezom i ITFom aplicirali i realizirali što više projekata.

Naglasio je da je predsjednik teniskog saveza g. Ivan Brkić član Izvršnog komiteta OKBIH, koji redovno izvještaja OKBIH o svim pozitivnim dešavanjima, uspjesima ali i nedaćama koje stoje pred teniskim savezom BiH u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Predsjednik prof.dr. Rađo i Potpredsjednik g. Kvesić uručili su simbolične poklone g. Cabralu i predstavnicima teniskog saveza, te ih pozvali da im se sutra pridruže u 19:00 časova u Olimpijskom komitetu povodom obilježavanja 365 dana do Olimpijskih Igara Tokyo 2020.