Na upravo završenim 2. Evropskim igrama održanim u Minsku - Bjelorusija, naša najbolja sportašica i judašica Larisa Cerić nas je obradovala sa srebrnom medaljom koja je ujedno i prva medalja na Evropskim igrama za Bosnu i Hercegovinu.

 

Olimpijski komitet BiH našu najtrofejniju sportašicu kontinuirano podržava nekoliko godina, te je s tim u vezi organizovao prijem za Larisu Cerić i njenog trenera prof.dr Branislava Crnogorca kako bi se i na ovaj način zvanično zahvalio na ostvarenom rezultatu.

 

Predsjednik OK BiH prof.dr Izet Rađo je istakao "Da se Larisa u okviru Evropskih i Svjetskih šampionata bori sa takmičarkama koje predstavljaju mnogoljudne i bogate države čije sportske federacije raspolažu sa višemilionskim budžetima. Time je uspjeh Larise Cerić za Bosnu i Hercegovinu još veći."

 

"Izuzetno cijenim napore Olimpijskog komiteta BiH u namjeri da podrži najbolje sportiste BiH na njihovom putu ka Olimpijskim igrama Tokio 2020. Zahvala sam Olimpijskom komitetu BiH na finasnijskoj podršci koju mi pruža u kontinuitetu, a ova nagrada me dodatno motiviše da u svoju riznicu medalja dodam i Olimpijsku" istakla je Larisa Cerić.

 

Olimpijski komitet BiH kao nebudžetski korisnik je ovom prilikom izdvojio nagrade za ostvareni rezultat i to za Larisu 10.000KM, a za njenog trenera 5.000KM, kao dodatni podstrek da nastave sa radom i velikim uspjesima za BiH.