Predsjednik OK BiH prof.dr Izet Rađo danas je ugostio NJ.E. Eric Nelson Ambasador SAD u BiH u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH.

Predsjednik prof.dr Rađo je NJ.E. Nelsona detaljno upoznao sa uređenjem i radom OK BiH, aktivnostima i mnoštvom realiziranih projekata Olimpijskog komiteta BiH u domenu podrške sportistima i sportskim savezima BiH, evropskim projektima, te nedavno uspješno organiziranog EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019.

Predsjednik OK BiH se posebno osvrnuo na uspješnu saradnju američke Ambasade u BiH i OK BiH kroz  više puta realiziran projekat „Zimska Olimpijska akademija“, čija je misija bila promocija  olimpijskih vrijednosti – izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja  među mladima  Bosne i Hercegovine.

Nj.E. Nelson je istakao zadovoljstvo činjenicom da je Olimpijski komitet BiH  jedan od svijetlih primjera institucije koja radi na unapređenju sporta i naglasio da se on i Ambasada SAD raduju budućoj saradnji.  

Nakon  sastanka,  Nj.E. Nelson je obišao i Olimpijski muzej, pri čemu  je upoznat sa istorijom sarajevske olimpijade i olimpijskog pokreta u BiH,  kao i procesom obnove zgrade Olimpijskog muzeja.

Na kraju, Predsjednik OK BiH je uručio simbolične poklone te pozvao NJ.E. Nelsona da prisustvuje manifestaciji Izbor sportiste godine u organizaciji OK BiH i uruči jedno od vrijednih priznanja našim najboljim sportistima, trenerima  ili kolektivima.