Gospođa Anđa Kalem-Perić, Pomoćnica ministra Adila Osmanovića zadužena za državni sport je bila u zvaničnoj posjeti Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo OK BiH, u sastavu prof.dr. Izet Rađo, predsjednik, i potpredsjednici g. Marijan Kvesić i g. Siniša Kisić, upoznali su pomoćnicu ministra MCP zaduženu za državni sport sa mnogobrojnim projektima Olimpijskog komiteta BiH u ovoj godini.

Predsjednik i potpredsjednici OK BiH, su posebno podcrtali odličnu organizaciju EYOFa Sarajevo i Istočno Sarajevo, podršku najboljim sportistima BiH, njih 14, u njihovoj namjeri da se kvalifikuju na OI Tokyo, renoviranju Olimpijskog muzeja, kao i mnogobrojnim projektima u kojima je OK BiH specijalni partner.  

Također je istaknuta zabrinutost sportskih strukovnih saveza BiH za njihovo funkcionisanje i finansiranje najboljih sportista BiH kako bi se adekvatno pripremili i kvalifikovali na prestižna takmičenja, kao što su Olimpijske igre, pogotovo u ovoj predolimpijskoj godini kada najvjerovatnije neće doći do implementacije granta MCP iz već poznatih razloga.

Predsjednik i potpredsjednici su stavili OK BiH na raspolaganje MCPu kao kredibilnog partnera, koji želi zajedno sa MCPom iznaći riješenja za jačanje bh sporta i donošenja najboljih sistemskih riješenja.

Na kraju posjete, pomoćnica ministra je obišla stalnu muzejsku postavku Zimskih Olimpijskih igara Sarajevo '84.

24.10.2019.