Predsjednik Karate saveza BiH g. Mujo Gec, trener Asmer Šeta, te Hamza Turulja, viceprvak svijeta u karateu su posjetili Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, gdje su ih primili predsjednik Olimpijskog komiteta BiH prof.dr Izet Rađo i generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH mr.sci. Said Fazlagić. Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH je još jednom čestitao na uspjehu u ime potpredsjednika Marijana Kvesića i potpredsjednika Siniše Kisića, Izvršnog komiteta OK BiH i cijele olimpijske porodice na vanserijskom rezultatu.

Uspjeh Hamze Turulje je tim veći što se borio protiv takmičara zemalja sa višemilionskim brojem stanovnika i budžeta koji se ulaže u sport i sportsku infrastrukturu.

Hamza Turulja je osvajač srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u karateu u kategoriji do 75kg mlađi seniori,  održanom u Čileu. Istakao je, da zbog političke situacije u Čileu večina naše reprezentacije nažalost nije bila u mogućnosti da mu pruži punu podršku, koju je imao njegov protivnik, te je siguran da bi uz tu dodatnu podršku mogao da zlatne medalje.

Na sastanku se razgovaralo o radu Karate saveza BiH, podršci koju pruža Olimpijski komitet BiH, te budućim nastupima naših reprezentativaca na evropskim i svjetskim takmičenjima.

Po završetku prijema, održana je pres konferencija za medije u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH povodom Hamzinog osvajanja medalje na ovom značajnom takmičenju.

04.11.2019.