Poslovnu i sportsku godinu je lijepo završavati sa dobrim djelima, pogotovo ako su djela usmjerena ka djeci i onima koji očekuju i trebaju pomoć.

 

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, kao društveno odgovorna nevladina organizacija, već tradicionalno organizuje podjelu paketića djeci diljem Bosne i Hercegovine. Ove godine odlučili smo da podijelimo ukupno 250 novogodišnjih paketića u četiri grada.

 

U Brčkom smo posjetili udruženje „Romi na djelu“ u saradnji sa Omladinskim centrom VERMONT, Brčko, a paketiće su podijelili potpredsjednik OK BiH, g. Siniša Kisić i generalni sekretar Said Fazlagić. Potom smo u saradnji sa Takewondo savezom BiH posjetili mališane u Livnu, kojima su sportisti taekwondo kluba Magone Livno predvođeni Augustom Orlovićem, uručili paketiće i izmamili osmijehe na njihova lica.

 

Potpredsjednik g. Marijan Kvesić, zajedno sa gđom Kornelijom Leko, članom Izvršnog komiteta OK BiH, i generalnim sekretarom podijelili su paketiće za korisnike Radionica NAZARET, u Mostaru.

 

Naposljetku, posjetili smo Centar za ranu intervenciju „Mali svijet“ u Lukavcu - Tuzla, gdje su Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, prof.dr. Izet Rađo, gđa Kada Delić Selimović, generalni sekretar saveza Specijalne Olimpijade i gdin Zlatko Berbić, predsjednik Biciklističkog saveza BiH, uz prigodnu zabavu mališanima podijelili novogodišnje paketiće.

 

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine želi svima sretne novogodišnje praznike dok koračamo zajedno brže, više i jače ka 2020. godini.