Ministrica Civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević i Anđa Kalem-Perić pomoćnica ministra za sport su primile danas u radnu posjetu čelnike Olimpijskog komiteta BiH, predsjednika prof.dr Izeta Rađu, potpredsjednike Marijana Kvesića i Sinišu Kisića i generalnog sekretara mr.sci. Saida Fazlagića.
Čelnici OK BiH su još jednom čestitali g-đi Gudeljević na imenovanju na funkciju ministrice, te su joj uručili Monografiju EYOF 2019.g.
Ministrica Gudeljević je upoznata sa radom i projektima koje Olimpijski komitet BiH trenutno realizuje, kao i sa sa trenutnom situacijom sportskog sistema u BiH.
Čelnici OK BiH su posebnu pažnju posvetili pitanjima usvajanja Strategije sporta BiH, uvečanju državnog budžeta za sport  koji će isključivo biti usmjereno prema državnim sportskim savezima BiH i OK BiH uz definisane jasne kriterije, kao i direktnoj finansijskoj podršci za realizaciju projekta OI Tokyo 2020.
Ministrica Gudeljević se zahvalila na posjeti i obećala da će Ministarstvo civilnih poslova BiH  uraditi sve što je u njihovoj moći kako bi se sportski sistem u BiH unaprijedio i podržao adekvatno, te vrhunskim sportistima osigurali bolji uslovi za treniranje i nastupe. Također je napomenuto, da Ministarstvo civilnih poslova BiH  trenutno priprema informaciju ka Vijeću ministara BiH o kompletnim izdvajanjima za sport na lokalnom i državnom nivou kako bi se razotkrile eventualne devijacije pri finansiranju i odlivu novca namjenjenom za vrhunski sport.