Poruka svim sportistima Evrope

 

Drage kolege sportisti,

Dragi prijatelji,

EOC Komisija sportista u potpunosti podržava odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta o odgađanju Olimpijskih igara „Tokyo 2020“ do 2021.godine. Zdravlje i sigurnost svih sportista, kao i ostalih osoba involviranih u organizaciju i održavanje Igara je sada osnovna briga u borbi protiv COVID-19 pandemije.

Kao predstavnici sportista, svjesni smo izazova sa kojima se trenutno suočavate. Ova situacija je imala uticaja na mnoge aspekte vaših života počevši od limitiranih mogućnosti za trening do odlaganja planiranog završetka karijere ili odlaganja planiranja porodice nakon Olimpijskih igara „Tokyo 2020“.

Nastavit ćemo da se borimo za vaša prava i prilike, te se pobrinuti da nastavite da dobijate podršku koja vam je neophodna i koju zaslužujete u ovim dosada neviđenim okolnostima. Upravo u ovim momentima glas sportista treba biti glasniji nego ikada, ohrabrujemo vas da se povežete sa nama i podjelite vaša iskustva, brige i pitanja budući da se zajedno nalazimo na istom putu.

Nastavit ćemo da komuniciramo direktno sa IOC Komisijom sportista i ostat ćemo posvećeni da Vam saopštavamo najnovije i pouzdane informacije. Ohrabrujemo vas da ostanete bezbjedni, zdravi i aktivni, te se radujemo što ćemo vas sve vidjeti da se takmičite u vašoj najboljoj formi u Tokiju 2021.

Srdačno vaša,

EOC Komisija sportista