Održan drugi modul Naprednih kurseva menadžmenta u sportu.

 

U organizaciji Olimpijskog komiteta BiH u srijedu 10. i četvrtak 11. juna održan je drugi modul Naprednih kurseva menadžmenta u sportu. Napredni kursevi menadžmenta u sportu su sveobuhvatni edukacioni program koji je namjenjeni uposlenicima iz sportskih organizacija kako bi proširili svoje znanje o menadžerskim vještinama, a kumulativni efekti istih su dugoročni i služit će stvaranju sportske zajednice koja ima za cilj dijeliti iskustva i znanja. Program prati osnovne menadžerske oblasti i predviđeno trajanje je 7 modula od 2 radna dana. Program i u potpunosti diktiran od strane IOC-a, te je osmišljen u saradnji sa više od 150 svijetskih priznatih naučnika i stručnjaka iz sportskog menadžmenta i obuhvata učenje o ključnim kompetencijama neophodnim za uspješno vođenje sportskih organizacija: uređenje olimpijske sportske organizacije, strateško upravljanje, upravljanje humanim resursima, upravljanje finansijam, marketing, organizovanje sportskog događaja i projekt menadžment.

 

Dvodnevni program podrazumjeva prezentiranje “Case Study”-ja organizacija iz kojih 24 polaznika kursa dolaze, te obradu jedne od tematskih cijelina. Tema drugog modula je bila strateško upravljanje sportskih organizacija koje obuhvata stvaranje neophodnih uslova za početak i pripremu procesa strateškog planiranja, evaluaciju, izradu i primjenu planova kojima se ostvaruju strateški ciljevi, te procjenu provođenja strategije.

 

Prezentiranjem „Case Study“-ja, razmjenom iskustava i proučavanjem literature koju imaju na raspolaganju, učesnicima je pružena mogućnost da nauče kako uspješno implementirati promjene i efektivnije voditi svoje organizacije.