U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH, upriličen je sastanak Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i čelnika Olimpijskog komiteta BiH. Sastanku su ispred Ministarstva prisutvovali ministrica gđa Sonja Davidović, uz pratnju predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske, g. Marinka Umičevića, predsjednika Biciklističkog saveza Republike Srpske, g. Vladimira Kuvalje, i predsjednika RK Borac Banja Luka, g. Saša Kondić. Iz Olimpijskog komiteta BiH, prisutni su bili Predsjednik, prof.dr. Izet Rađo, Potpredsjednik, g. Marijan Kvesić, kooptirani član Izvršnog komiteta u Predsjedništvo, prof.dr. Milanko Mučibabić, i generalni sekretar, dr. Said Fazlagić.

Tema sastanka je bila jačanje saradnje OK BiH i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske kako bi se maksimizirala podrška sportistima i sportskim radnicima na entitetskom i državnom nivou.

Ministrica Davidović nije krila svoje oduševljenje velikim brojem uspješno realiziranih aktivnosti OK BiH, dok je Olimpijski komitet BiH iskazao zadovoljstvo na usvajanju novog Zakona o sportu Republike Srpske, koji će u prvi plan staviti sportiste.

Iskazana je obostrana želja za budućom kvalitetnijom saradnjom, te i zabrinutost za sport u vremenu COVID-19 pandemije, i vremenu nakon pandemije koji će sigurno biti težak za sport.