Svake godine u svijetu na ideju kompanije Women’s Golf Day jedan dan na golf terenima širom svijeta posvećen je samo damama. Sjajnom organizacijom i u Sarajevu na golf terenu "VF" golferi su ugostile buduće golferke, kako bi pokazali svu ljepotu ovog sporta, ali i iskusne golf dame koje su igrale svoj turnir.

Gošćama se obratio i predsjednik Olimpijskog komiteta BiH prof.dr. Izet Rađo kao i generalni sekretar Olimpijskog Komiteta BiH dr.sci. Said Fazlagić koji su istakli značaj uključenja žena u sport ali i odličnu saradnju koju imaju Olimpijski komitet BiH i Golf Savez Bosne i Hercegovine, koja će se nastaviti konkretnim aktivnostima i podrškom Golf savezu BiH i sportistima. 

Na oficijelnom turniru je učestvovalo 9 dama svi iz GK Sarajevo. Igrale su 18 rupa i najbolje su bile: Anita Selmanagić, Edina Sudžuka i Alma Mekić - Tataragić.

U netu su najbolje Dženana Šaran, Arjana Selmanagić i Minka Baroš. Nagrade od GK Sarajevo i sponzora ove manifestacije su dobile i ostale učesnice ovog turnira Mirjana Mirković, Tatjana Rajačić i Alma Ahmić.

U isto vrijeme dok su članice GK Sarajevo igrale turnir, Dejan Šaran, učitelj golfa objašnjavao je gošćama prve korake ove igre i zašto je golf igra poštenja, poštovanja i solidarnosti.

Na zajedničkoj večeri svih dama sa rukovodstvom GK Sarajevo, učesnicima ove manifestacije obratili su se i članovi UO GK Sarajevo predsjednik Sead Balić, Edina Sudžuka i Dejan Šaran koji su zajednički istakli važnost uključenja dama u ovaj sport.

Uzevši u obzir da ove godine Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine u sklopu organizacije događaja za potrebe obilježavanja Evropske sedmice sporta 2020, isti organizuje sa Golf savezom BiH, te i činjenici da je Evropska Unija poseban akcent stavila na povećanju učešća žena u fizičkim aktivnostima i sportu, Women’s Golf Day je odličan početak mjeseca septembra koji je u znaku obilježavanja Evropske sedmice sporta.