Kancelarija Olimpijskog komiteta BiH je upravo  dobila zvaničnu potvrdu  od MOK-a da je naš najbolji  teniser Damir Džumhur dobio poziv za učešće na OI Rio 2016 od Tripartitne komisije MOK-a.

Ovim pozivom se Damir pridružio bh timu kao 8. član, te očekujemo kvalifikaciju ili poziv  i dva plivača, što ukupno broji 10 sportista koji čine bh.tim na OI Rio 2016.

Kvalifikacije su još u toku, te se može očekivati da se još neko od sportista priključi do sada najbrojnijoj olimpijskoj sportskoj bh.delegaciji.

 

Na vijest da je zvanično došao poziv od Tripartitne komisije MOK-a za učešće na OI Rio 2016, Damir je dao slijedeću izjavu “Sada, kada je napokon san pretvoren u javu, želim zahvaliti Olimpijskom komitetu BiH, koji me je godinama podržavao. Među prvima su koji su prepoznali moj rad i trud i već dugi niz godina me podržavaju i odlazak u Rio je naš zajednički uspjeh. Ove godine, jedan od ciljeva je bio plasman na Olimpijske igre i neopisivo sam sretan što sam ga i ostvario. Osjećaji su pomiješani, uprkos tome što sam gotovo bio siguran da će pozivnica doći. Sada, kada je ona i zvanično stigla, ne mogu kriti koliko sam sretan i ponosan, jer je ovo kruna moga rada. U Riju ću sa ponosom nositi grb Bosne i Hercegovine i nadam se da ću, uz malo sreće u žrijebu, napraviti rezultat, zbog kojeg ću sugrađane učiniti ponosnim! Hvala svima koji su me podržavali, a ja ću Vam se odužiti na terenu.“

(Izvor: Avaz)